Rapport ID: 562
Datum: 2009-06-23
Fiskare: Kaparn
Plats: Långsvan
Fiskesätt: Trolling
Väder: soligt, mest vindstilla
Lufttemperatur: +12 - +25
Vattentemperatur: +19
Fångst: 1 st gädda vikt 4.0 kg

Kommentarer:
Kaparn kommenterar…
APB dag 1

Prolog:
Under de senaste åren har vi (Team Einherjar) under sommaren kört en eller flera övernattningar i tält uppe vid Långsvan/Lillsvan. Vi brukar sova två, tre eller som mest fyra nätter vid varje tillfälle.
Adde (tidigare medlem i Teamet) döpte det till ”Absolut På Banan”, ett namn som fastnade och som vi nu inom Teamet förkortar APB.
Dessa övernattningar innehåller det mesta. Vi fiskar 8 – 14 timmar per dygn, grillar, badar, äter pizza, eldar, sjunger, dansar, festar och umgås. Det är alltid en av årets absoluta höjdpunkter som förevigas med fotografier och videofilm.
En APB innehåller väldigt många skratt och kanske är det egentligen detta fiske handlar om; att skratta och ha roligt.
APB genomförs alltid när det är varmt och soligt. Själva fiskandet är inte det viktigaste, men tidigare övernattningar har gett skapliga fiskar. Adde (tidigare medlem i Teamet) fick en gös på 5.6 kg år 2007, något som visar att APB faktiskt är värt att delta i, även om man bara är där för fisket…

Dag 1: 2009-06-23
Solen skiner, himlen är blå, det är varmt och svag vind. Jag vill åka iväg på APB men det finns ingen som kan eller vill följa med. Frustrerad går jag runt i lägenheten. Efter lunch står jag inte ut längre. Jag packar bilen och sticker iväg ensam. Jag planerar att stanna tre eller fyra nätter. Keso har sagt att han ska försöka komma upp och stanna några dagar.
Väl framme så tar det ett par svettiga timmar med att bygga ett basläger. Tältet ska sättas upp, gräs ska huggas ned, båten ska sjösättas och spöna ska förses med beten.
Det är sen eftermiddag när jag äntligen kommer ut i båten. Jag håller fisket enkelt och kör bara med två spön. Jag tappar ett par fiskar och eftermiddagen övergår till kväll. Efter att ha fiskat grundare några timmar hugger en ilsken gädda på fyra kilo. Jag krokar av den, återutsätter den och solen går ned bakom trädtopparna. Keso och Patricia är på ingång och jag åker mot land. Jag ankrar upp båten vid en brygga och väntar. Av olika orsaker så tar det tid innan Keso och Patricia kommer. Jag somnar och sover en stund på durken under bar himmel.
Strax efter midnatt anländer Keso och Patricia. Vi trollar en stund innan vi alla tre kryper in i tältet och somnar.
100% C&R idag med…
Kaparn

--->till dag 2