Rapport ID: 899
Datum: 2011-04-13
Fiskare: Rob och Pepson
Plats: Vättern
Fiskesätt: Jerk
Väder: Molnigt med svag vind
Lufttemperatur: +5 till +10
Vattentemperatur: +2.7 till +4
Fångst:

Rob: 2 gäddor, största på 8.8 kg

Pepson: 1 gädda

Taggade som fan så beger vi oss Västerut mot den norra skärgården vid sjön Vättern. Är alltid en speciell känsla när man kommer hit. Förutom att det svenska rekordet på gädda är taget här så har jag sett min vän Kalle lirka upp en gädda på över 14 kg i detta vatten. Varje vår så tas det gäddor på över 15 kilo i dessa farvatten. Vilken i mina ögon är en drömfisk.

Jag och Pepson möts av en tung syn, isen ligger från rampen i Olshammar och 400 meter ut. Efter lite strul så hittar vi en plats med öppet vatten där vi sjösätter båten. Fisket visar sig bli väldigt svårt då det ligger is vid alla mina favorit ställen. Vi är bevisligen lite för tidigt ute med våra jerkspön. Trolling hade nog vart den rätta metoden men något måste gå att lura upp från branterna kommer vi överens om.

Några hundra kast senare så lyckas vi lura upp några gäddor på en brant utanför en lekvik. Den största väger vi till 8.8 kg vilket är en fin fisk. Men inte tillräckligt för att vi skall känna oss nöjda. Personligen så åker jag ner hit för att försöka ta en 10+ på jerk. Vi får inga mera fiskar denna dag förutom några efterföljare. //Rob
--->till dag 2