Rapport ID: 734
Datum: 2010-05-11
Fiskare: Tosse, Kaparn, Pepson, Frank och Henke
Plats: Lillsvan
Fiskesätt: Jiggning
Väder: Soligt sydlig vind
Lufttemperatur: +16
Vattentemperatur: 10.5 - 11.3
Fångst:
Kaparn : -

Pepson :
2 gäddor
1 abborre

Tosse :
1 Gös 4.3 kg (Tangerat Personbästa)

Frank:
1 abborre 625 g
1 Gös 2.6 kg (Nytt Personbästa)

Henke :

Kommentarer: Kom ut på eftermiddagen. Jag, Kaparn och Pepson fiskade ganska många grund utan större framgång. Senare mot kvällen träffade vi Frank och Henke som precis kommit ut. Vi låg och snackade en stund med dom. Då vart Pepson och Kaparn sugna på att åka hem och kolla på hockey. Jag ville vara kvar ute på sjön så jag åkte med Frank och Henke. Vi fiskar några ställen utan att få något. Sedan bestämmer vi oss för att prova ett ställe till innan vi åker hem. Det tar inte lång stund innan Frank får fisk, en fin abborre på 625 gram hamnar i båten. Vi släpper tillbaka abborren och fortsätter att fiska.
Efter bara ett par minuter tjoar Frank till igen. Vi ser att de är en bättre fisk och jag gör mig redo. Inom kort kan jag lyfta in en fin gös i båten. Den vägs till 2.6 kg och nytt personbästa för Frank.
Vi återutsätter den fina gösen och fortsätter att fiska. Efter ett tag utbrister jag:
"Det är dött..."
Då har grabbarna redan riggat ner sina spön. Ett sista kast säger jag och kastar iväg jiggen. Har fiskat in nästan hela kastet då de knäpper till stenhårt i linan bara några meter ifrån båten. Ett hårt mothugg och det svarar tungt. Efter en stunds drillning kommer fisken in mot båten och Frank står beredd och efter ett par försök lyckas Frank lyfta in ännu en fin gös i båten. Jag tittar på fisken och mumlar för mig själv:
"Det är nog inte PB men de är fan inte långt ifrån, den ser ganska tjock ut".
Jag hänger fisken på vågen och inväntar vikten. Efter några sekunder stannar vågen på 4.3 kg, tangerat personbästa för mig. Vi tar några bilder innan jag återutsätter den. Det tar en bra stund innan den kvicknar till. Men till slut simmar den hem igen, det känns bra.
Sedan riggar även jag ner mina grejer och vi åker in mot land. Ännu en fin dag och kväll på sjön.
/Tosse