Rapport ID: 597
Datum: 2009-09-06
Fiskare: Rob och Kalle
Plats: Sjö Sthlm
Fiskesätt: Mete
Väder: Varierande väder och vind
Lufttemperatur:+ 5-18
Fångst:
Kalle: 2 Karpar vikt 6.3 kg och 4.95 kg
Rob:-

Vi vaknar strax efter fem av ett skrikande larm på Kalles mittenspö och han drillar snart ytterligare en stark fisk som gör allt för att bli av med kroken. Efter en hård batalj lyckas jag håva en spegel som sedan visar sig väga 6.3 kg. Vilken start på lördagen.

Morgonen brukar ju vara den hetaste tiden för karp och vi känner oss nästan lite besvikna när klockan börjar närma sig tio utan någon mer kontakt. Strax efter tio bränner dock Kalle en fisk som kliver av efter några minuter. Sedan lyckas jag med att bränna två fiskar med en kvarts mellanrum. Den första karpen gick in i ett av träden som bävern i sjön tappat på botten. Tafsen rök tyvärr. Karp nummer två tappar jag för att krokspetsen på något vis lyckats bli inåtböjd. Antagligen hade jag träffat en sten eller något vid utkastet. Vansinnigt knäckande då framförallt den första fisken kändes riktigt fin.

Sen blir det lugnt med runs fram till klockan tre då kalle landar en ursnygg liten spegel på 4.95 kg som kämpade oerhört hårt för sin storlek.

På kvällen kommer Kalles bror Erik på besök och vi käkar lite god mat och har det allmänt bra. Dock dör vinden ut och vi känner inget mer. Jag känner mig lite frustrerad när jag somnar in i kylan. Två missade karpar i rad är inget jag önskar någon.
//Rob
--->till 2009-09-07 (dag 4)