Rapport ID: 571
Datum: 2009-07-02
Fiskare: Kaparn, Tosse och Karl-Oskar
Plats: Långsvan
Fiskesätt: Trolling
Väder: soligt, svag nordlig vind
Lufttemperatur: +30
Vattentemperatur: 26.0
Fångst: 16 gösar och 2 gäddor

Kommentarer:
Kaparn kommenterar…
APB dag 10

Dag 10: 2009-07-02
Tosse och Karl-Oskar anländer vid lunch. Vi äter kebab med mos innan vi sätter igång med fisket. Det hugger bra och vi kan summera 16 gösar och 2 gäddor när vi ger oss vid midnatt. Grabbarna åker hem och jag somnar ensam i tältet med vetskapen om att jag sovit i tält i tio nätter i rad nu och folk hemma i stan börjar fundera vart jag tagit vägen och vad fan jag håller på med.
”Jag vill inte åka tillbaka till stan, jag vill stanna här, jag bryr mig inte om…” tänker jag.
Jag förstår på ett avlägset plan att min hjärna börjat spåra ur.
Innan jag somnar bestämmer jag mig för att åka hem när jag vaknar eftersom vädret ska bli sämre. Dessutom var planen att stanna maximalt fyra nätter, inte tio…
Kaparn

Dag 11: 2009-07-03
Hemfärd, inget fiske.
Vaknar i tältet vid 08:00 av att det åskar, blixtrar och regnar. Som närmast är det två sekunder mellan blixt och knall. Marken skakar. Ligger och njuter av detta några timmar då jag tycker att rejäla oväder med åska och regn är mycket fascinerande. Somnar om till smattrandet av regnet mot tältet och sover någon timme eller två till. Det är helt torrt inne i tältet, McKinley kan verkligen bygga tält. River lägret efter lunch, trailar upp båten och åker tillbaka till stan. APB 2009 är över.
Kaparn

Epilog:
Det blev totalt 11 dagar, 10 nätter varav 7 nätter ensam.
Det var vackert väder och bra fiske.
Det blev 80 gösar med 7.0 kg i topp. (tre nya personbästa och ett nytt Teamrekord)
Det blev ett gäng gäddor med 7.5 kg i topp. (ett nytt personbästa)
Det var sammantaget en mycket bra APB.

Tack till: Andreas ”Keso” Karlsson, Christofer ”Tosse” Hjulström, Karl-Oskar ”Kalle” Lundell, Daniel ”K-son” Karlsson, Patricia Forsman och Erik Alestrand för erat deltagande i APB 2009.

Teamet tackar också: Stina Alestrand, Anders Alestrand, Weine Eliasson, Wanja Eliasson, Jorma Huttunen, Tarja Huttunen, Svansjöarnas fiskevårdsförening, Färna livs & pizzeria, Normark, McKinley och alla andra som på ett eller annat sätt gjorde APB 2009 möjlig.

/Kaparn