Rapport ID: 565
Datum: 2009-06-26
Fiskare: Kaparn, Keso och Erik Alestrand
Plats: LS+ls
Fiskesätt: Trolling
Väder: soligt, svag vind
Lufttemperatur: > +12 - +25
Vattentemperatur: 17.0 – 21.0
Fångst:

Kaparn: 4 st gösar

Keso: 1 gös 3.5 kg och 74 cm

Erik: -

Kommentarer:
Kaparn kommenterar…
APB dag 4


Dag 4 2009-06-26
Det är någon timme efter midnatt när telefonen ringer. Det är Adde (tidigare medlem i Teamet) som vill komma upp och hälsa på. Jag säger nej eftersom jag hör att han är stupfull. Dessutom är jag är trött och vill sova.
Det är fortfarande mörkt när jag vaknar av att dragkedjan till tältet dras ned. Snabbt men sömndrucket greppar jag kniven med högerhanden. Någon drar i mina ben och jag får iväg ett knytnävsslag med vänstern som missar sitt mål samtidigt som någon ropar:
”Lugn, lugn för fan det är jag!”
Jag känner igen Addes röst och lugnar mig men frågar:
”Vad i helvete vill du? Jag ska sova.”
Adde är rejält berusad och mumlar om något som jag inte minns. Jag ger honom två alternativ.
”Antingen försvinner du snabbt som fan härifrån eller så kryper du in i tältet och lägger dig och håller käften.”
Adde mumlar vidare men jag är för trött för att bry mig. Jag somnar om men väcks efter några timmar, återigen av Adde som säger:
”Det har inträffat en olycka här…”
”Olyckan” består i att Adde någon gång under natten/morgonen spytt inne i tältet. Det är spyor på lakan, madrasser och täcken/sovsäckar. Jag blir förbannad och skäller på Adde innan jag somnar om på ett litet område i tältet som är fritt från Addes uppkastningar. Adde tillbringar (enligt uppgift) en lång stund med att tvätta sängkläderna i sjön och hänga upp dem på tork.
Det är förmiddag när jag väcks igen. Denna gång är det Rob (min svåger och Team-kamrat) som kommer på besök med sin hund Texas. Rob är som vanligt nykter och skötsam. Jag är trött och sliten efter natten och det gör ont i knävecket. Vi tittar och kan konstatera att där sitter en fästing. Jag HATAR fästningar. Rob plockar bort den, jag svär svårt och skyller på Adde. Troligtvis var det Adde som hade den på sina kläder och tog med den in i tältet. Själv är jag ytterst noga med hygienen inne i tältet för att undvika flugor, mygg, fästingar och andra objudna gäster.
Rob stannar bara en kort stund innan han måste till jobbet. Jag fiskar ensam en stund under dagen innan Keso på nytt ansluter. På kvällen får vi sällskap av Erik Alestrand. Vi jobbar hårt fram till midnatt och får en fin gös på 3.5 kg. Mycket trötta kryper jag och Keso in i tältet för några timmars sömn.

Keso rasslar:
”Ge mig inga hugg” sa Erik till mig när vi åkte iväg till Kolsva för att tanka upp soppadunken till båten.
”Haha, vadårå?” svarade jag snabbt och det visade sig att Erik kände sig lite osäker i sällskapet.
”Ja men Kaparn har ju fiskat hela sitt liv och han kanske blir arg om jag gör något fel, eller bara tycker jag är lite okunnig” sa Erik och såg rätt allvarlig ut.
”Sluta nu, vi finns till för att hjälpa, inte stjälpa. Vi vill ju visa att fiske är för alla och att kunskap inom sportfiske är ju till för att delas ut till vänner som finner det intressant. Så funkar vårat team i alla fall” sa jag och det blev lite tyst i bilen. När vi kommer fram till Lillsvan och båten som var ankrad där, sa jag bara till Kaparn:
”Alla hugg till Erik” och skrattade. Erik tyckte inte det var fullt så roligt då, men nu tror jag det. När alla sidoparavaner var ute tog det inte lång stund innan yttersta paravanen på styrbords-sida började vandra sakta in bakom båten. Med en rutinerad rörelse från Norlén satt spöt i händerna på Erik. Ordning. Erik börjar jobba med fisken och säger att det är stort och att det känns ”gösvarning”. Sen slackar linan till, riktigt synd att han tappade fisken, men sånt händer oss alla, på det igen bara brukar man väl säga. Skickade ut spöt med paravan igen och fortsatte. Efter någon dryg halvtimme var det dags igen, men denna gång tog jag spöt och började pressa fisken stenhårt. Den kändes inte allt för stor så allt var lugnt och sansat i båten. När den kom upp till ytan visade det sig vara en skaplig gös. En snabb håvning, ett snabbt foto och en snabb vägning/mätning fick gösen simma hem igen. Största hanen i gösväg jag sett i alla fall, 3.5 kg fördelat på 74 centimeter. 3 dagar och mycket fina gösar. Apb rules ok!
Vems tur är det att grilla?
//Kes-Oh

--->till dag 5