Rapport ID: 523
Datum: 2009-04-23
Fiskare: Pepson, Johan Carlsson och Bladh
Plats: Mörkat
Fiskesätt: Jiggning
Väder: Vindstilla och soligt
Lufttemperatur: +18
Vattentemperatur: 10.0
Fångst:

Pepson:
1 st gös vikt 4.2 kg (nytt personbästa!)
2 st abborrar
1 st gädda

Johan: 2 st abborrar och 1 st gädda

Bladh: 1 st gädda

Kommentarer:
Äntligen!
Mitt personbästa på gös, tagen sommaren 2005, har varit orättvist svårt att slå.
Många timmar, många gösar och många beten har gått åt till att jaga en något större gös. Det var längesen jag höjde mitt personbästa och jag hade tänkt lägga många timmar under detta år till just att fiska gös. Men inte än, just nu var det abborrfiske som gällde, vid ställen med varmt vatten och så grunt som möjligt. På samma sätt som jag lyckades ta personbästa på abborre förra våren. Jag ville se fler stora abborrar. Fiska på det sätt jag gillar bäst.

Äntligen får man komma ut på sjön igen, solen värmer på kroppen och sjön ligger blank. Frågorna om vart vi ska fiska surrar i huvudet. Johan kör båten och jag pekar åt vilket håll jag vill åka till. Frågan är vart jag vill åka. Det spelar inte så stor roll och efter en stund så hamnar vi på ett mycket stenigt grund och ligger där en stund. Vi lyckas fånga ett par fiskar, men bara smått.
Jag blir sugen på att fiska ett grund som mina fiskekamrater inte vet om och de tycker det låter som en bra idé. Bladh lättar ankar och inom kort är vi framme på det nya stället. Det tar bara ett par kast innan det knäpper till stenhårt i linan och jag gör ett mothugg samtidigt som jag skriker ”JA!” och ekot studsar över sjön. Det svarar tungt men fisken kämpar inte mycket, 7’3 fotaren gör ett bra jobb och trots de svaga rycken i spöet känns det roligt att få drilla med det igen. Inom kort är fisken i ytan och adrenalinet börjar pumpa när jag ser att det är en större fisk. Johan håvar fisken säkert och när jag ser den ligga på durken tänker jag
”Fan, det är nog personbästa!”
Några sekunder senare hängs den upp i min 5 kilos Super Samson våg där den tynger ner till 4200 gram.
Vi tar några kort och återsätter den snabbt, så snabbt att vi glömmer mäta den. Men det gör inget, så länge den överlever. Jag hinner bara hålla den i vattnet ett par sekunder innan den skvätter vatten över oss och simmar hemåt igen. Glädjen inom mig är obeskrivlig och jag märker även att mina kompisar blir väldigt glada över att se den vackra fisken simma hemåt igen. Glädjetjuten ylar en stund men jag känner värmen inombords, hela dagen.
Vi kastar vidare och Johan lyckas dra på en fin fisk till, det tar någon minut innan den kommer upp i ytan och vi ser att det är en till gös runt 4 kg. Tyvärr släpper den i ytan och återgår till botten. Solen börjar tippa ner bakom trädtopparna, så vi bestämmer oss för att plocka ihop sakerna och börjar ta oss hemåt. Kvällen firas med en pizza på hemvägen.

/Pepson