Rapport ID: 381
Datum: 2008-05-04
Fiskare: Pepson och Kaparn
Plats: LS+ls
Fiskesätt: Jiggning
Väder: Växlande molnighet, skurar, svag vind(vindstilla)
Lufttemperatur: + 16
Vattentemperatur: 15
Fångst:

Pepson:
1 gädda, 1 gös och massa abborrar, största på 1285 gram (45cm) (NYTT PERSONBÄSTA!) och 850 gram (42cm)

Kaparn:
4 gäddor, 5 gösar och massa abborrar.


Kommentarer:
Pepson kommenterar…
ÄNTLIGEN!
Jag måste börja med att tacka Kaparn för att han tog med mig ut på fiske första gången för fyra år sen. Efter den dagen kände jag att fiske var det jag ville hålla på med. Jakten efter en stor abborre har alltid varit spännande och idag lyckades jag ta min första över kilot. Det var en otrolig lättnad att äntligen kunna fånga en sådan fisk och inte trodde jag att jag skulle bli så glad som jag blev. Det här var en milstolpe i livet och nu kommer det bli ännu mer jakt på en ännu större abborre på våra nya höjdarställen!
//Pepson

Kaparn kommenterar…
Pepson har fiskat med mig i 4 år och han har jagat en abborre över kilot ungefär lika länge. Han har fiskat en hel del abborre och fått flertalet fiskar kring 800-900 gram. Kilos-gränsen har retsamt undgått honom gång efter gång.
Denna vår har vi satsat mer tid än någonsin på att fiska abborre och det har kommit en del fina fiskar. Jag har sagt flera gånger:
”Snart kommer det en större, snart kommer det en över kilot.”
Idag ska vi prova ett par nya ställen som vi inte fiskat förut. På det första stället så hugger det omgående en abborre på 850 gram för Pepson och vi är glada. Vi känner att vi är på rätt väg. Vi förflyttar oss till ett annat ställe, som även det är nytt för oss, och här står det bevisligen en hel del stor abborre. Abborrar över halvkilot hugger i nästan varje kast och vi jublar. Det är riktigt roligt. Pepson drar på ännu en fisk och hans spö niger ordentligt. Fisken kommer in djupt och det tar en stund innan min unge vapendragare lyckas pressa upp den till ytan. Jag håvar den snabbt utan att titta hur stor den är och återgår till kastandet. När Pepson ska befria fisken från jiggen så hör jag hur han utbrister:
”Oj, oj, oj! Jävlar vilken abborre!”
När han lyfter in den i båten så utbrister jag ungefär samma sak. Det är en magnifik abborre och kramkalas utbryter i båten. På kontrollvägda vågar kan vi fastställa fiskens vikt till 1285 gram fördelat på 45 centimeter. Pepson har härmed slagit sitt personbästa med nästan 400 gram och mitt med 80 gram. Det är sällan man upplever att fiske är rättvist men denna fisk om någon var välförtjänt och rättvis och jag är lika glad som min 18-årige vapendragare.
Som vanligt fotograferar och videofilmar vi fisken innan den får friheten åter.
//Kaparn