Rapport ID: 329
Datum: 2008-02-24
Fiskare: Kaparn och Adde
Plats: A-ån
Fiskesätt: Trolling
Väder: mulet, mycket hård byig västlig vind
Lufttemperatur: +7
Vattentemperatur: 2.0
Fångst:

Kaparn: 2 st gäddor. Vikter: 8.3 kg (110 cm), 4.6 kg

Adde: 5 st gäddor

Totalt: 7 st gäddor 8.3 kg i topp

Kommentarer:
Kaparn kommenterar…
Reloaded dag 4
Vinden tjuter utanför fönstret, det är en av årets blåsigaste dagar med vindbyar omkring 15-25 m/s. Nere på västkusten har uppmätts 38 m/s i vindbyarna. Jag antar att man är tokig som likt förbannat ska ut och fiska…

Vågorna blir inte stora på A-ån, men stora delar av ån rinner genom åkermark, något som gör att vinden får upp hög fart. Den rycker och sliter i båten och jag kan inte göra så mycket annat än att köra båten. Jag får hela tiden parera med ratten och justera motorns varvtal. Mercurys smart-craft gör farthållningen smidigare. Adde får ta de flesta huggen i början. En mindre gädda leker sidoparavan och trasslar in sig i två andra linor. Vi svär och trasslar och skär till slut bort ett 40 tal meter lina och knyter om spöna.
Efter någon timme till börjar en rulle på styrbordssidan att knarra. Adde tar spöet men linan fortsätter knarra ut.
”Botten-napp!” skriker han för att överrösta vinden.
Jag reser mig för att börja ta hem övriga spön när ett babordsspö kröker sig djupt. Snabbt greppar jag spöet och sätter press. Det är en tung och stark fisk och nu blir det roddigt. Ett spö i botten, två ute och ett med fisk på och ingen kör båten och vinden bara dånar. På något märkligt sätt som jag inte minns och inte förstår så lyckas vi lösa situationen. Fisken går och stökar nere vid botten en stund innan Adde kan håva den. Det är en fin gädda i bra kondition och helt fri från iglar. Vi tar några snabba bilder på den, väger den till 8.3 kilo och mäter den till 110 cm innan hon får simma tillbaka och förbereda sig inför leken.
”Personbästa för mig…” säger Adde tankfullt.
”Fiska mer…” svarar jag.
Vi har bara fiskat tre timmar och då slösade vi bort minst en halvtimme på trasslet med paravangäddan men vi bestämmer oss för att ge oss för idag eftersom vi har flera dagars fiske i rad framför oss.
”Fy fan vad jobbigt det är att bara vara två när det är så här…” konstaterar Adde och jag kan bara hålla med. Vi bestämmer oss för att försöka vara tre personer i båten dagarna som kommer för att på så vis få ett effektivare fiske och för att avlasta undertecknad och Adde eftersom vi har många fiskedagar framför oss.
Kaparn