Rapport ID: 261
Datum: 2007-07-30
Fiskare: Kaparn, Rob och Mike
Plats: Långsvan
Fiskesätt: Trolling
Väder: växlande moln, varierande växlande vind
Lufttemperatur: +19
Vattentemperatur: 19.4
Fångst:

Kaparn: 3 st gäddor. Vikter: 8.1 kg (103 cm), 5.0 kg, 2.0 kg

Rob: 3 st gäddor. Vikter: 9.5 kg (105 cm), 6.3 kg, 3.2 kg

Mike: 5 st gäddor. Vikter: 7.5 kg, 6.0 kg, 2.5 kg, 2.5 kg, 2.5 kg

Kommentarer:
Kaparn kommenterar…
Vi och vattnet har fått vila tre dagar. Det känns lovande även om vi stundtals helt saknar vind. Jag knappar på GPS:en och styr mot det område som höll bra med bete förra veckan. När vi kommer in över området så ser vi massor med bete i ytan och ekolodet blir nästan svart.
”Nu hugger det snart.” säger jag tvärsäkert.
Sekunderna efteråt kliver första fisken på. Mike får drilla och snart har vi landat, vägt och återutsatt en sex kilo tung gädda. Det är bara 4 hekto från Mikes personbästa. Detta är Mikes första fiskepass detta år och jag säger:
”Du kommer att sätta nytt personbästa idag…”
Mike tittar på mig men säger inget.
Vi vänder och kör tillbaka mot betesfisken. Det smäller stenhårt. Båten gungar och en multirulle tjuter. Rob greppar spöet och börjar drilla. Fisken är stark och Rob får använda utrustningen maximalt för att kontrollera fisken. Gäddan går upp i ytan och hoppar innan den drar iväg mot botten. Det är mycket spännande. Men Rob är van att drilla stor fisk och efter en stund har gäddan bränt sina krafter. Jag håvar den enkelt. Den väger 9.5 kg och är 105 centimeter lång. En mycket vacker fisk i absolut topp-kondition.
Vi fiskar vidare och det hugger bra. Mike kommer, trots sin långa frånvaro från fisket, snabbt in i rytmen. Efter några timmars fiske får han sätta nytt personbästa med en gädda på 7.5 kg och 101 cm. Glädjen i båten är stor.
Det hugger bra under resten av dagen och när vi tar upp och börjar åka mot rampen säger jag till Mike:
”Grattis till nytt personbästa. Men det kommer inte att stå sig länge. Imorgon tar du en som är större.”
100% C&R idag med…
Kaparn