Rapport ID: 260
Datum: 2007-07-26
Fiskare: Kaparn, Rob och Pepson
Plats: Långsvan
Fiskesätt: Trolling
Väder: växlande molnighet, varierande vind
Lufttemperatur: +20
Vattentemperatur: 20.4
Fångst:

Kaparn:
7 st gäddor. Vikter: 8.2 kg (103 cm), 6.2 kg, 6.0 kg, 5.1 kg, 4.5 kg, 4.3 kg, 3.7 kg

Rob:
1 st gädda. Vikt: 10.1 kg (105 cm)

Pepson: 2 st gäddor. Vikter: 8.4 kg (100 cm), 6.8 kg


Kommentarer:
Kaparn kommenterar…
Efter gårdagens resultat känner vi att vi har full koll på läget. Nu är vi tre i båten och det innebär att vi kan låta en person sköta den digitala videokameran medan den andre personen drillar och en tredje person tar hem spön och styr båten.
Rob siktar tydligen på de största gäddorna för han tar fram det största betet han har och sätter på det på den 70 cm långa titan-tafsen. Jag flinar och tar ett mindre (bara drygt 25 cm och lite över 100 gram) bete. Vi flinar mot varandra, väl medvetna om varandras avsikter. Jag kör mot gårdagens ”hot-spot” och det hugger omgående för både mig och Pepson. Rob får filma dubbeldrillen. Timmarna går och det hugger bra på mitt spö.
”3-0” säger jag med ett flin och tittar på min svåger.
Rob tar på sig sitt bästa pokeransikte och sätter ut sitt mega-monster bete igen.
Det går ett par timmar till. Pepson sätter nytt personbästa och jag utökar min ledning med två gäddor till.
”5-0” säger jag till Rob och blinkar med ögat.
Rob mumlar något ohörbart och jag skrattar.
Vi trollar vidare och det hugger bra. Jag Pepson får dubbeldrilla igen. Kort därefter tar jag min sjunde gädda och jag utbrister nöjt:
”7-0. Hur känns det att vara FF Rob?”
Rob skrattar. Han är van vid psykningar. Envist kör han vidare med sitt mega-monster bete.
Det går någon timme utan hugg. Dagen börjar gå mot sitt slut. Men plötsligt börjar Robs rulle att knarra. Linan matas ut och jag utbrister:
”Botten…”
”Nej det är fisk!” svarar min svåger.
Pepson tar hem övriga spön och jag filmar och styr båten. Rob tar alltid sina fiskar hårt och denna gång är inget undantag. Hans 20 lbs djupriggs-spö står som en pilbåge när han sätter in stenhård press. Vi förstår att det är en större fisk på gång. Fisken går upp i ytan och stökar. Vi ser att den är fin. Den ser kort ut men den är mycket stark. Minuterna går och Rob drillar skickligt. Han pressar utrustningen maximalt och vinner lina hela tiden. När fisken kommer in till båten har den krafter kvar och nu ställs Robs kunskaper på prov. Fisken rusar in under båten och Rob drillar med spöet halvvägs nere i vattnet. Videokameran förevigar denna härliga kamp mellan människa och djur. Men kampen slutar så som den oftast gör; gäddan hamnar i ett mjukt och knutlöst håvgarn. Det är en kort gädda, endast 105 centimeter men den är i otrolig kondition för att vara en sommargädda. Förmodligen är den full av den betesfisk som ekolodet skvallrat om. Tre femtedelar av Team Einherjar jublar när den (på två kontrollvägda vågar) vägs in till 10.1 kg. Robs fjärde ”tioplussare” och ännu en stor gädda för Team Einherjar. Jag säger:
”Alla kan ta EN tia. Men när man kan upprepa det om och om igen då är det ett bevis på kunskap och skicklighet.”
Detta var en fantastisk avslutning på dagen och vi bestämmer oss för att ta några vilodagar och sen köra några långa pass nästa vecka.
100% C&R idag med…
Kaparn