Rapport ID: 151
Datum: 2006-11-12
Fiskare: Kaparn, Robin och Pepson
Plats: LS+ls
Fiskesätt: Spinn
Väder: mulet, tidvis lätt snöfall, måttlig till hård nordlig vind
Lufttemperatur: +1
Vattentemperatur: 1.9 – 3.9
Fångst:

Kaparn: -
Robin: 1 st gädda vikt 1.0 kg
Pepson: 1 st gädda vikt 6.0 kg.

Kommentarer:
Kaparn kommenterar…
Det är riktigt skitväder och vi far omkring och letar gädda. Många sjömil har vi avverkat denna höst i jakt på våra slemmiga kamrater.
Denna dag är gäddorna, precis som så många tidigare dagar denna höst, tröga. Vi noterar något enstaka försiktigt hugg och Robin lyckas kroka en liten.
Vi testar ett nytt ställe, som jag hittade under sommaren, mot slutet av dagen.
”Här måste det stå gädda.” säger jag och vräker ut mitt bete.
Alla andra gör samma sak. Kasten fiskas in utan att någon känner något. Pepson gör ett andra kast. I medvinden flyger hans bete långt. Han börjar fiska hem det och ganska omgående gör han ett märkligt mothugg.
”Fisk?” frågar jag.
Pepson mumlar något som vinden överröstar och jag tar fram håven. Fisken simmar med, uppenbarligen medtagen av det kalla vattnet, och inget tyder på att den skulle vara skaplig. Men nära båten vaknar den plötsligt till. Den drar mot botten och Pepsons rulle låter som en katt som blir trampad på svansen. Det är spännande. Både Rob och jag har vevat hem våra beten och står nu och tittar på. Pepson drillar varsamt men plötsligt bryter en vacker gädda ytan. Jag håvar den enkelt. Vi väger den till 6.0 kg och återutsätter den (som vanligt) sedan.
Vi hinner fiska ett par timmar till innan mörkret tvingar oss att bryta för idag.
100% C&R idag med…
Kaparn