Rapport ID: 1307
Datum: 2012-10-14
Fiskare: Rob och Pepson
Plats: LS+ls
Fiskesätt: Vertikaljiggning
Väder: Regn och vindar omkring nord
Lufttemperatur: +5
Vattentemperatur: 9.0
Fångst:

Rob: -

Pepson: 1 gös vikt 6.7 kg (PB)

Rob kommenterar:
Fisket har gått trögt sista tiden och vi testar lite nya ställen, men enorma mängder med betesfisk gör det näst intill omöjligt att urskilja vad som är rovfisk på ekolodsskärmen. Det är kallt som fan och regnar. Jag känner inget driv denna dag och lyckas nästan övertala Pepson att vi ska åka hem. Men han påminner mig om att han har kört upp två 5+ gösar åt mig och att jag är "skyldig" honom en stor gös. Han föreslår att vi ska byta sjö och ge det några timmar till.

Med en ny sjö och nya möjligheter är åter hoppet på topp. Det dröjer inte särskilt länge innan vi hittar på ett fint eko att fiska på. Med lite svårigheter så lyckas jag parkera båten ovanför fisken. Pepson släpper snabbt betet och det blir omedelbar respons. Fisken stiger omgående mot jiggen sakta men bestämt.
"Den här är stor, riktigt stor!" utbrister jag och Pepson krokar något tungt då spöet bänds upp i en härlig båge. Han drillar fisken lugnt och bestämt och en stor fisk bryter till slut ytan. Att den väger över sex kilo är det ingen tvekan om säger jag och håvar den. Den mäktiga gösen mäts till 86 cm och pressar vågen till hela 6.7 kg. Återutsättningen går enligt konstens alla regler.

Två gösar över 6.5 kg inom en vecka! Vad i havet är det frågan om!

STORT GRATTIS PEPSON!

//Rob