Rapport ID: 117
Datum: 2006-09-24
Fiskare: Robin, Johnny Kristoffersson och Calle Linden
Plats: Östersjön
Fiskesätt: Jerk och tungt spinn
Väder: Soligt och svag sydvästlig vind
Lufttemperatur: +11 - +20
Vattentemperatur: 16 - 17
Fångst:
Robin: 3 gäddor. Största 6.1kg.
Johny: 4 gäddor Största 3kg
Calle: 4 gäddor Största 3kg

Kommentarer:
Väckarklockan ringer klockan 06:00 och som vanligt är det jag som är segast på att få upp ögonen. Vi har spenderat natten i båten och då vi fäller ner kapellet möts vi av storgäddväder. Det är molnigt och lagom sydvästlig vind. Efter en snabb frukost trycker Johnny gasreglaget i botten och inom några minuter ligger vi uppankrade. Redan i första kastet smäller det på en gädda på min busterjerk. Det hela känns hett och vi byter plats till en grundflada intill en vass. Utanför är det över sex meter djupt och grundfladen kokar av småfisk. Men det som inte får hända håller på att ske, himlen börjar öppna sig solen börjar titta fram.
Jag lägger ett långt kast ända till vassen och börjar ta in mitt jerkbait. Halvvägs intill båten tappar jag kontakten med betet (slackhugg). Jag svarar med ett stenhårt mothugg och känner på en gång att fisken är större än de övriga slipsarna från dagen innan. Upp kommer ett stort huvud och ruskar ilsket. Men allting går bra och snart kan jag lyfta fisken i ett stadigt gälgrepp över relingen. Gäddan väger 6,1kg och är tyvärr väldigt slank. Men resan är för min egen del räddad då en sexkilos fisk får anses som ok med tanke på att vattentempen nu har stigit till 17 grader.
Vinden avtar och solen värmer, det blir en skön och härlig dag på sjön med trevligt sällskap. Vi trailar upp och beger oss hemåt innan mörkret tar över. Men alla tre är ense om att dessa vatten har potential att producera stor fisk. Så vi planerar att återkomma när vattnet har blivit kallare och gäddorna hungrigare.
//Robin