Rapport ID: 116
Datum: 2006-09-23
Fiskare: Robin, Johnny Kristoffersson och Calle Linden
Plats: Östersjön
Fiskesätt: Jerk och tungt spinn
Väder: Soligt och hård sydvästlig vind
Lufttemperatur: 8-19
Vattentemperatur: 15-16
Fångst:
Robin: 9 gäddor
Johnny: 6 gäddor
Calle: 4 gäddor

Kommentarer:
Med två timmar sömn senaste natten och med en lång arbetsvecka bakom oss, sjösätter vi båten i Trosa hamn. Siktet är inställt på grov gädda. Denna gång är det Calle som ska guida mig och Johnny i skärgårdsvikarna. Calle som är bosatt i Stockholm sen många år tillbaka, sitter på den mesta informationen om fisket i området. Men som vanligt så har vi alla tre olika tänk om vilka ställen som är heta. Efter att ha snackat ihop oss kommer vi överens om att prova två friliggande grund med närhet till djupt vatten. Redan vid första ankringen så är vi i kontakt med fisk. Det hela känns lovande.
Efter att fiskat av de båda grynnorna med fem gäddor i bagaget är vi lite förundrade över den låga medelvikten på fisken. Vi provar att fiska av några djupvassar med större vobblers och shadjiggar men även där med magert resultat. Några storgäddor verkar inte vara intresserade och vi skyller på den klarblå himlen och den stigande temperaturen. Fisket fortsätter i vikar där vinden har legat på, i djupa sund, grundflader osv. På nästan alla ställen är vi i kontakt med gädda, men bara mindre exemplar.
Det börjar mörkna och vi ankrar upp för natten och ber till gudarna att vi ska vakna till en mer gäddvänlig himmel. Vi diskuterar beten och delar på några pilsner innan vi somnar in.
//Robin