Artikel ID: 26
Datum skapad: 2011-07-22
Datum senast ändrad: 2011-07-22
Rubrik: Kommentarer sommargäddor
Författare: Kaparn

Kaparn kommenterar...
Vi bestämde oss tidigt. Redan vid årsmötet i januari 2011 så bestämde vi att Pepson skulle ta nytt personbästa på gädda (över 8.4 kg) detta år och helst skulle det vara en över 10 kilo. Höga målsättningar och höga krav på oss själva. Vi har på olika sätt förberett oss under våren och Pepson har fiskat hårt och målinriktat hela tiden. Men när det väl huggit en bättre fisk så har någon annan hållit i spöet. Denna vår fick Pepson under några veckor se tre fiskar kring 9 kilo utan att själv få någon över sitt personbästa. Med sitt stora tålamod och sitt aldrig sviktande lugn har han sakligt konstaterat:
”Det kommer…”
Undertecknad, Rob och Pepson såg till att vara lediga samtidigt en vecka under sommaren och göra en satsning. Det är inte lätt att fiska gädda på sommaren men vi har lyckats lura upp några mellan 8 och 10 kilo förut mitt i sommaren och nu hade vi som sagt bestämt oss.

Första dagen lyckas vi. Pepson får sätta personbästa efter några timmars fiske med en fisk på 8.55 kg (107 cm). Mot slutet av fiskedagen får han höja det till 8.65 kg (112 cm). Men vi är inte nöjda och jag säger:
”Vi kör imorgon också och tar en över 9 kilo.”

Det går trögt i början av den andra dagen av gäddsatsningen men mot kvällen lossnar det. Ett våldsamt hugg skakar om spöet och Pepson krokar snabbt. Det blir en spännande fight som förevigas med videokameran. Pepson drillar lugnt och skickligt. Fisken rusar flera gånger men de 12 fot långa spöna tröttar fisken effektivt och efter ungefär 10 – 12 minuter är den inne vid båten där den blir stökig. Det går ytterligare några minuter innan jag kan håva den. Det är en fantastisk sommarfisk på 11.7 kg (114 cm). Vi jublar och kramar om varandra. Uppdraget avklarat!
Vi fiskar några timmar till och får två fiskar till. Rob får en på 10.0 kg (114 cm) och undertecknad en på 9.2 kg. Nöjda med det resultatet så tar vi några dagars vila från fisket.

Vi kör gädda två dagar till och får ett par runt sju kilo och skiftar sedan fokus till gösfiske.

100% C&R dessa dagar med…
Kaparn